Charlotte van Eijkeren-Maasen (1970-2020).
Volledig scherm
Charlotte van Eijkeren-Maasen (1970-2020). © Familie Van Eijkeren

Harde klap voor Tilburg: evenementencoördinator Charlotte van Eijkeren overlijdt na val van trap

TILBURG - Onder medewerkers van de gemeente Tilburg heerst grote verslagenheid. Op 50-jarige leeftijd is hun collega Charlotte van Eijkeren-Maasen plotseling overleden. De val van een trap in het huis van een vriendin is de Tilburgse donderdagnacht fataal geworden.  

Ook bij tal van organisatoren in de stad is het nieuws hard aangekomen. Charlotte van Eijkeren was als evenementencoördinator hun vaste aanspreekpunt. Ook voor subsidieverlening bracht zij adviezen aan het gemeentebestuur uit. Ze werkte 28 jaar voor de gemeente, aanvankelijk als publieksvoorlichter.

Quote

Charlotte was altijd enthousi­ast en gedreven, maar ook loyaal en perfectio­nis­tisch

Marieke Bloemendaal

,,Wat de stad wil en wat de gemeente kan, dat bracht zij samen", zo omschrijft Marieke Bloemendaal de functie van haar vriendin en collega bij de gemeente. ,,Charlotte was altijd enthousiast en gedreven maar ook loyaal en perfectionistisch. Een echt bijtertje, die van haar werk hield, maar ook van het leven.”

Vijftigste verjaardag

Navrant is dat ze donderdag met drie goede vriendinnen een etentje ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag in maart had gehad. 

,,Eerder had ze dat vanwege corona niet gewild. Charlotte hield zich stipt aan de regels. Je houdt er in deze tijd rekening mee dat mensen ziek worden. Maar zo'n stom ongeluk, dat hou je niet voor mogelijk.”

Charlotte van Eijkeren-Maasen laat een man en een zoon van 17 achter.