Deelnemers aan de 2e G Golf Open bij Prise d’Eau (2018)
Volledig scherm
Deelnemers aan de 2e G Golf Open bij Prise d’Eau (2018) © G-Golf Prise d'Eau

Handicap én beperking: G-golf vaste waarde bij Prise d’Eau in Tilburg

TILBURG - Wie golft, heeft een handicap. Hoe lager het cijfer, hoe beter. Bij G-golf komt er nog een tandje bij. Daar moeten golfers behalve een handicap ook een beperking van zich af slaan. 

Op de baan van Prise d’Eau aan de Gilzerbaan in Tilburg heeft een tiental G-golfers sinds 2015 een vaste plek gekregen. Zaterdag houden ze er hun 3e Prise d’Eau G-golf Open

De dag bestaat uit twee delen: skills (korte en lange put, pitch, chip en swing) en de wedstrijd individueel stableford punten. Die speelt zich af op een 9-holes Par 3 baan. Professional Max Albertus, die al twee keer aan de KLM Open heeft meegedaan, komt helpen als vrijwilliger.

Tips van Joost Luiten

Dit voorjaar kregen de Tilburgse G-golfers nog tips van dé Nederlandse golfcrack Joost Luiten. Zijn vriendin Melanie-Jane is vaste vrijwilliger bij de G-golf Open, maar dit jaar is ze verhinderd.

De G-golfers van Prise d’Eau zijn de afgelopen jaren ook van de partij geweest op de Special Olympics, waar tal van G-sporters tegen elkaar uitkomen.

Volgens de clubleiding is golf, met zijn prikkelarme omgeving, bij uitstek geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH en ADD. 

G-Golfer in actie
Volledig scherm
G-Golfer in actie © G-Golf Prise d'Eau
  1. 100 geïsoleerde ouderen in Gilze en Rijen opgevrolijkt met bloemen: 'Aan iedereen wordt gedacht!’

    100 geïsoleer­de ouderen in Gilze en Rijen opgevro­lijkt met bloemen: 'Aan iedereen wordt gedacht!’

    RIJEN - Niet alleen de zon straalde Goede Vrijdag uitbundig. Kleurrijke bloemen toverden vrijdag bij zo'n 150.000 ouderen in Nederlandse verzorgingshuizen een stralende lach op het gezicht. Zo ook bij 50 bewoners van woonzorgcentrum Vita in Rijen en 50 bewoners van Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze. Ze waren zichtbaar aangedaan door het hartverwarmend gebaar, een hart onder de riem in deze eenzame coronatijd.