Volledig scherm
PREMIUM
Boa's bekeuren de auto van de filmer. Inzet: boa Richard. © Screenshot video

Handhaver Richard gaat viral na uitschrijven parkeerboete in Tilburg: ‘Ik laat me niet opnaaien’

TILBURG - Handhaver Richard (58) uit Dordrecht oogst deze week veel lof na het uitschrijven van een boete aan een foutparkeerder in Tilburg. Een video van de actie is op internet in nog geen dag tijd zo'n 350.000 keer bekeken en de teller loopt nog hard door. Richard zelf is vooral blij dat hij handhavers in een positief daglicht heeft kunnen stellen. ,,Ik heb een héél mooi beroep.”

Het was een ogenschijnlijk doorsnee klus: een bekeuring uitschrijven aan een Tilburger omdat zijn auto verkeerd geparkeerd staat. De man heeft zijn auto weliswaar naar eigen zeggen vlak voor zijn garage staan, maar het voertuig staat op de openbare weg. Dat is niet toegestaan en dus geven Richard en zijn twee collega's hem een boete. ,,Een garage is er om een auto erin te zetten. Anders gaan mensen hun garages volstoppen met spullen en vervolgens een eigen parkeerplekje maken", stelt de geboren en getogen Dordtenaar tegenover het Brabants Dagblad

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”