Grote chaos binnen en buiten bij Vijf Eiken in Rijen: 15 aanhoudingen en meerdere mensen gewond

VIDEORIJEN - Bij de Vijf Eiken in Rijen is dinsdagnacht een flinke vechtpartij geweest. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt. Mogelijk is er ook geschoten. De politie rukte daarom met veel mensen uit, onder andere met een arrestatieteam. Zij pakten vijftien mensen op. Binnen in het café en de zaal is veel vernield. 

Twee mensen hebben in het ziekenhuis aangifte gedaan van zware mishandeling of openlijke geweldpleging. Het gaat om een man en een vrouw. Hoeveel mensen er precies gewond zijn geraakt is nog niet bekend. De politie is nog aan het inventariseren wie er precies met de vechtpartij te maken hebben.

Die ontstond op of bij een feest in eetcafé de Vijf Eiken aan de Oosterhoutseweg. Daar sloeg de vlam in de pan, waardoor meerdere mensen werden belaagd door een grote groep. 

Volledig scherm
Vier van de aangehouden mensen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst

Onder schot gehouden

Volledig scherm
Meerdere personen aangehouden in Rijen na mogelijk schietincident. © MaRic Media / Marcel van Dorst

Na tussenkomst van de politie en het arrestatieteam werden acht mensen uit hun auto gehaald. Terwijl de politie hen onder schot hield, werden ze één voor één in de boeien geslagen. Het gaat om vijf mannen, één minderjarige jongen en twee vrouwen, die uit allerlei hoeken van het land komen. Ze komen uit onder andere Tilburg, Kerkrade, Alkmaar en Landgraaf. 

Daarnaast werden nog vier andere betrokkenen opgepakt. Het gaat om een man uit Beverwijk die volgens de politie ongewenst vreemdeling was. Twee 19-jarige mannen werden opgepakt omdat ze geen ID-bewijs bij zich hadden. Eén van hen komt uit Tilburg, de ander had geen vaste woon- of verblijfplaats. Ook werd een 18-jarige man uit Rijen opgepakt omdat hij een ploertendoder bij zich had. Waarom de andere drie mensen werden aangehouden is nog niet bekend. 

Groot onderzoek

De politie deed dinsdagnacht urenlang onderzoek op de kruising. Daarbij zijn ook een politiehelikopter en politiehonden ingezet. De recherche inventariseert nog wie er allemaal gewond zijn geraakt en wie precies degenen zijn die zijn opgepakt. Dat gaat woensdag nog enige tijd in beslag nemen. 

Het is binnen in zowel de zaal als het café een grote chaos, melden medewerkers van de Vijf Eiken. Het lukte hen dinsdagnacht niet meer om de boel onder controle te houden. De eigenaren van het eetcafé zijn woensdag bij de politie om hun verhaal te doen. Andere medewerkers ruimen ondertussen de boel op en proberen de zaak voor 13.00 uur geschikt te maken voor opening. Eigenlijk zou het om 10.00 uur al open gaan, maar dat is even uitgesteld. 

Woensdagochtend staan bij de Vijf Eiken nog drie auto's van de gearresteerde mensen. Twee daarvan zijn vrij dure auto's, waarvan de ramen nog open staan. 

Volledig scherm
Twee van de auto's die woensdagochtend geparkeerd staan op het terrein van de Vijf Eiken. © BN DeStem / Tom Hayes
Volledig scherm
Meerdere personen aangehouden in Rijen na mogelijk schietincident. © MaRic Media / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Mogelijke schietpartij in Rijen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Mogelijke schietpartij in Rijen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst
  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.