Groepen 2 van basisschool de Cocon runnen een week ‘eigen’ bakkerij

VIDEODeze week runnen de groepen 2 van basisschool de Cocon hun eigen bakkerij aan de Hoefstraat in Tilburg. De impulsschool die thematisch onderwijs aanbiedt, rondt daarmee het thema ‘de winkel’ af. In de voorgaande twee weken leerden de kleuters rekenen en geld wisselen. 

,,We willen de thema's visueel maken, zodat ook kinderen met een taalachterstand onderwijs kunnen volgen", zegt directrice Ingrid Voorn-Weterings. De Cocon kent veertig verschillende nationaliteiten, waarvan sommige kinderen geen Nederlands praten. ,,Dat maakt bij ons niet uit omdat we alles inzetten op gelijke kansen voor elk kind.” Zodoende zijn alle kinderen uit groep 2 bezig geweest met de systemen van een winkel, wat nu wordt opgevolgd met het eenmalig runnen van een eigen bakkerij. 

Voor het gemak zijn alle producten één euro en mogen de klanten twee artikelen per persoon kopen. De rest van de week zijn de andere drie groepen 2 aan de beurt. Ook zij zullen proberen om zoveel mogelijk boterhammen, bolussen en eierkoeken te verkopen tussen 08:30 en 09:30 uur. Pinnen kan niet: ,,Dat is voor de groepen 3”, grapt juffrouw Lindsy, die controleert of de jonge verkopertjes het goed doen. 

Volledig scherm
Kinderen uit groep 2a van basisschool de Cocon verkopen brood uit hun ‘eigen’ bakkerij. © Max Toemen