Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie. © ANP

Groep jongeren trapt agent bijna van motor af tijdens achtervolging in Tilburg

TILBURG - Een groep jongeren heeft zaterdagmiddag een motoragent belemmerd tijdens een achtervolging op de Rossinistraat in Tilburg. Daarbij werd ook geprobeerd om hem van zijn motor te trappen. Twee Tilburgers (17 en 20) zijn aangehouden. 

De motoragent wilde rond half vijf een scooter controleren op de Stockhasseltlaan. De scooterrijder stopte niet, maar gaf juist gas bij. Hierdoor ontstond er een achtervolging. Voor de doorgang naar de Rossinistraat werd de agent tegengehouden door een groep jongeren. Hij wilde hen passeren, maar de groep bleef hem tegenwerken. Een van de personen gaf daarbij een trap richting de motoragent, die hij wist te ontwijken. Hierna kon de agent de achtervolging alsnog vervolgen.

Kort hierna kwam de scooterrijder ten val op de Rossinistraat. Daar verzamelde de groep zich opnieuw om de agent en ontstond er een grimmige sfeer. Een 20-jarige Tilburger die de trap naar de agent uitdeelde, werd aangehouden. Hij werd agressief en verzette zich hevig. 

Een andere 17-jarige Tilburger rende ervandoor nadat bekend werd dat hij ook zou worden aangehouden. Na een korte achtervolging te voet kon deze jongen met behulp van pepperspray alsnog worden ingerekend. 

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.