De inmiddels gesloopte bakkerij Van der Bruggen aan de Kerkstraat in Riel
Volledig scherm
PREMIUM
De inmiddels gesloopte bakkerij Van der Bruggen aan de Kerkstraat in Riel © Google Streetview

Goirle vraagt tijd om vergunning voor nieuwe bakkerswinkel in Riel te repareren

DEN HAAG/RIEL - De gemeente Goirle vraagt de Raad van State meer tijd om de vernietigde vergunning te repareren voor de renovatie van een bakkerij in de Kerkstraat in Riel met twee appartementen daarboven. Donderdag stapte de gemeente hiervoor in hoger beroep naar de voorzieningenrechter van de Raad van State.

De vergunning is vernietigd door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De buren aan weerszijden van de inmiddels gesloopte bakkerswinkel plus woonhuis hadden er bezwaar tegen gemaakt. ,,Het nieuwe gebouw wordt te hoog, te breed en te lang’’, zei buurman Boudewijn Gaijmans donderdag na de rechtszitting.

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”