Volledig scherm
PREMIUM

Goirle gelooft niet in toezegging oud-wethouder Hilvarenbeek over illegale bouwsels Bakertand

DEN HAAG/GOIRLE – De gemeente Goirle gelooft er geen snars van dat de toenmalige Hilvarenbeekse wethouder Piet Hesselmans een keiharde toezegging aan Janus Verhagen heeft gedaan dat zijn illegale bouwsels aan de Lage Wal in de Bakertand mochten blijven staan. Dat bleek dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Quote

Het is bekend dat Hesselmans over een ijzersterk geheugen beschikt.

Raadsman Linssen namens firma Reijrink

,,De gemeente Hilvarenbeek had in 1999 al een handhavingsactie opgezet en de toezegging van Hesselmans zou daarna zijn gedaan. Maar toen was hij al geen wethouder meer”,  zei de Goirlese gemeentewoordvoerder dinsdag tijdens de rechtszaak. 

Daar vroeg firma Reijrink, de nieuwe eigenaar van Verhagens boedel en de huidige buurman van het perceel, om stopzetting van handhavingsprocedure. Reijrink wil dat de nooit vergunde gebouwen en bouwsels op het perceel aan de Lage Wal alsnog gelegaliseerd worden. Volgens raadsman van Reijrink heeft Hesselmans wel degelijk een toezegging aan Verhagen gedaan toen hij wethouder was. Toch moest deze erkennen dat Hesselmans zich pas recent de toezegging herinnerde, ‘maar het is bekend dat hij over een ijzersterk geheugen beschikt.’ Hoe dan ook speelt de toezegging een belangrijke rol bij de vraag of de gemeente Goirle alsnog kan optreden tegen de gebouwen aan de Lage Wal.