Het politielogo op de gevel kondigt de komst van het politiesteunpunt in het gemeentehuis in Goirle aan.
Volledig scherm
Het politielogo op de gevel kondigt de komst van het politiesteunpunt in het gemeentehuis in Goirle aan. © Willem De Volder

Goirle dreigt personen met inbrekerstuig met een boete van 2.500 euro

GOIRLE - Drie personen die zijn aangehouden met inbrekerswerktuig riskeren een dwangsom van 2.500 euro. De aanhoudingen waren in 2019 in de Willem Ruysstraat en op het sloopterrein van Van Besouw aan de Kerkstraat in Goirle.  Worden de drie nog een keer met inbrekerswerktuig betrapt, dan moeten zij het bedrag van 2.500 euro daadwerkelijk betalen. De boete kan oplopen tot 10.000 euro. 

Burgemeester Mark van Stappershoef wijst  op de schouder-aan-schouderaanpak van gemeente en politie. Hij geeft aan dat het aantal inbraken in Goirle overigens onder het landelijke en Brabantse gemiddelde ligt. 

Politiepost in gemeentehuis

Van Stappershoef betreurt het dat de meldingsbereidheid van verdachte zaken door inwoners van zijn gemeente aan de lage kant is. Mogelijk dat de opening van het politiesteunpunt in het gemeentehuis begin maart daaraan een impuls kan geven, zo verwacht hij.  Daar zijn spreekuren en de politie zal in Goirle en omgeving vaker fysiek aanwezig zijn. Op de gevel van het gemeentehuis is al een politielogo aangebracht.