Volledig scherm
PREMIUM
Financieel misbruik van ouderen gebeurt vaak in de familiesfeer. © NRI

Goed pensioen, toch deurwaarders op de stoep

TILBURG - Financiële uitbuiting van ouderen is aan de orde van de dag. In Tilburg start donderdag een alliantie om het fenomeen tegen te gaan. ,,Soms voelen ouderen zich onveilig in eigen huis.”

Dit klopt niet, zo probeerde notaris Desirée Laureij een inmiddels overleden Tilburgse dame uit te leggen. De vrouw werd al enige tijd bijgestaan door een vrijwillige mantelzorger. Die deed geregeld boodschappen met haar, maar had er een gewoonte van gemaakt ook de eigen kar op haar kosten te vullen. Mevrouw nam het aanvankelijk voor lief, want het was haar enige mogelijkheid om nog buiten te komen. 

  1. 'Tao van de T’. Stadsdichter Anton Dautzenberg wil kunstklimaat in Tilburg opschudden

    'Tao van de T’. Stadsdich­ter Anton Dautzen­berg wil kunstkli­maat in Tilburg opschudden

    TILBURG- Bij zijn aantreden als stadsdichter van Tilburg heeft A.H.J. (Anton) Dautzenberg zijn plannen uit de doeken gedaan. Dat deed hij bij boekenmarkt Boeken rond het Paleis. De kapstok is ‘de Tao van de T'. Die letter is het beeldmerk van de stad. ,,Het is een zoektocht die niet alleen moet leiden tot spannende gedichten, tot discussie, maar ook tot een manifest waarmee ik het Tilburgs literatuur- en kunstklimaat wil vernieuwen en verbeteren.”