Bart Horvers heeft de loep nodig om het Grijs schorssteeltje in een boom op De Utrecht goed te kunnen zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Horvers heeft de loep nodig om het Grijs schorssteeltje in een boom op De Utrecht goed te kunnen zien. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Gluren in boomspleten: Bart Horvers uit Tilburg is in de ban van schimmels als speldenknoppen

ESBEEK/TILBURG - Kun je van schimmels houden? Zeker wel. Tilburger Bart Horvers is in de ban van  een soort die slechts millimeters groot is en leeft op bomen waar het leven uit is. In een zelfs op Europese schaal uniek boek brengt hij ze nu onder de aandacht.   

 1. Bankpas uit de brievenbus vissen en dan gaan winkelen: ‘er zijn tientallen jongens die er zo uitzien’
  PREMIUM

  Bankpas uit de brievenbus vissen en dan gaan winkelen: ‘er zijn tientallen jongens die er zo uitzien’

  BERKEL-ENSCHOT/BREDA - Het bankpasje van de bridgeclub werd zo uit de brievenbus van de penningmeester in Berkel-Enschot gevist. De dag erna ging de 22-jarige Amsterdammer daarmee winkelen in Amsterdam: 2300 euro aan kleding. De winkel had dat op camera vastgelegd, maar dat wil volgens verdachte Mehdi L. niks zeggen. ,,Er zijn wel meer jongeren van mijn leeftijd die daarop lijken.”
 2. Verdachte spreekt seksuele uitbuiting van Tilburgse tegen ‘Ze wilde zelf snel geld verdienen voor make-up’
  PREMIUM

  Verdachte spreekt seksuele uitbuiting van Tilburgse tegen ‘Ze wilde zelf snel geld verdienen voor make-up’

  TILBURG - Een 32-jarige man die wordt beschuldigd van seksuele uitbuiting van twee minderjarige vrouwen, van wie één afkomstig uit de regio Tilburg, komt voorlopig niet vrij. De verdachte zou zich schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel van twee meiden die jonger dan achttien jaar waren. Die leeftijd is van belang omdat er bij minderjarigen geen bewijs nodig is voor dwang.