Nu nog een bouwput, straks het terrasje voor het boekencafé van Ruud en Marlous Mutsaers.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu nog een bouwput, straks het terrasje voor het boekencafé van Ruud en Marlous Mutsaers. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Gianotten Mutsaers begint boekencafé, als kers op de kaart: koffie, ontbijt en terras op het nieuwe Hendrikhof

TILBURG - In het stadshart van Tilburg ontstaat een nieuw pleintje. De welbekende boekhandel Gianotten Mutsaers grijpt de kans aan om er een boekencafé te beginnen met lunch en ontbijt. Een terrasje pikken, boeken en goede koffie gaan er vanaf begin juli hand in hand. 

  1. Flaneer over tegels met poëtische regels
    PREMIUM

    Flaneer over tegels met poëtische regels

    Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.