Onderwijsassistent Sarah van der Kaa (links) en Lerares Marloes Cuelenaere gingen met een bolderkar langs om de leerlingen te verrassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderwijsassistent Sarah van der Kaa (links) en Lerares Marloes Cuelenaere gingen met een bolderkar langs om de leerlingen te verrassen. © Pendula

Geen eindmusical en toch een leuk afscheid: ‘De flexibiliteit van scholen maakt me trots’

TILBURG - ,,Ik heb gisterochtend een traantje weggepinkt”, vertelt directeur Monique Aarts, van basisschool Pendula in Tilburg. Op de dag van de eindmusical testte een leerling van groep 8 positief waardoor het niet door kon gaan. Leerkracht Marloes Cuelenaere en onderwijsassistent Sarah kwamen met een creatieve oplossing.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.