Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Paul de Vries bekijkt zijn wassen beeld, een ontwerp van de kunstenaar Roy Villevoye, dat de komende maanden te zien is in Huis Doorn. © Marco Magielse

Franse Brabander dumpt 6,5 ton oorlogsschroot op de stoep van de Duitse keizer

VIDEODOORN - Het voelt voor Jean-Paul de Vries als historische genoegdoening. Vanaf de Franse slagvelden uit de Grote Oorlog onthaalt hij de keizer van Duitsland op 6,5 ton oorlogsschroot. ,,Hij zal ervan schrikken", wrijft de Franse Brabander zich in de handen.

De 50-jarige De Vries liet zijn jeugdjaren in Breda, Alphen en Eindhoven achter zich om in de bossen en weilanden rondom Romagne-sous-Monfaucon de Eerste Wereldoorlog op te gaan diepen. Al wat hij uit de grond haalde - naamplaatjes, hulzen, bestek, prikkeldraad, veldflessen - verzamelde hij er in een schuur. Pal naast de kerk van het verder desolate plaatsje in Noord-Frankrijk is zijn privécollectie te bekijken.  

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.