Familieterras van Dina Dusee is al 25 jaar een begrip tijdens Tilburgse Kermis

TILBURG - Soms zitten er dertig gasten, soms wel zestig en heel soms weet Dina zelf niet eens wie er allemaal aanschuiven bij haar familieterras aan de Besterdring. Maar gezellig is het altijd. Dit jaar staat het terras van de familie Dusee voor de 25ste keer langs de Tilburgse Kermis.

Voor de vaste bezoeker van de Tilburgse Kermis is het ieder jaar weer een herkenbaar beeld: het terras achter het heggetje aan de Besterdring. Tien dagen lang is dit de verzamelplek van de familie Dusee. Kinderen, kleinkinderen, maar ook vrienden, collega’s en al wat er nog meer komt aanwaaien. Allemaal zijn ze welkom bij de tent voor de seniorenflat van Dina Dusee. Want tijdens de kermis kent de gastvrijheid van de 82-jarige Tilburgse geen grenzen. ,,Ze zeggen dat de kermis 200 attracties heeft. Nou, maak er maar gerust 201 attracties van”, vertelt de kranige Dina. ,,We trekken hier meer bekijks dan sommige kermisexploitanten.”

  1. Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    Glorietijd Deusone is slechts een echo, ook digitale versie van dorpskrant Diessen stopt ermee

    HILVARENBEEK - In de gloriedagen had het dorpsblad van Diessen Deusone nog zo'n duizend abonnees. De digitale versie, zoals die sinds zeven jaar in de lucht is, is inmiddels zijn bestaansrecht verloren. Vanaf 1 februari gaat de stekker eruit. ,,We hebben sinds een jaar of vijf, zes geen eigen redacteuren meer. Je zag het aantal bezoekers steeds verder teruglopen", zegt hoofdredacteur Gerard van Nunen.