Familieterras van Dina Dusee is al 25 jaar een begrip tijdens Tilburgse Kermis

TILBURG - Soms zitten er dertig gasten, soms wel zestig en heel soms weet Dina zelf niet eens wie er allemaal aanschuiven bij haar familieterras aan de Besterdring. Maar gezellig is het altijd. Dit jaar staat het terras van de familie Dusee voor de 25ste keer langs de Tilburgse Kermis.

Voor de vaste bezoeker van de Tilburgse Kermis is het ieder jaar weer een herkenbaar beeld: het terras achter het heggetje aan de Besterdring. Tien dagen lang is dit de verzamelplek van de familie Dusee. Kinderen, kleinkinderen, maar ook vrienden, collega’s en al wat er nog meer komt aanwaaien. Allemaal zijn ze welkom bij de tent voor de seniorenflat van Dina Dusee. Want tijdens de kermis kent de gastvrijheid van de 82-jarige Tilburgse geen grenzen. ,,Ze zeggen dat de kermis 200 attracties heeft. Nou, maak er maar gerust 201 attracties van”, vertelt de kranige Dina. ,,We trekken hier meer bekijks dan sommige kermisexploitanten.”

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.