Volledig scherm
kruikenzeiker voetgangers licht spoorlaan tilburg Foto: Jan van Eijndhoven © Jan van Eijndhoven

Facelift voor Spoorlaan Tilburg: kruikenzeikers in stoplichten

StraatbeeldDi 10 sept: Het oude maakt plaats voor het nieuwe aan de Spoorlaan. Station Tilburg krijgt een facelift (die nog tot 2025 duurt), er werd een nieuw busstation neergezet, ondertussen verandert de Spoorlaan zelf in een boulevard, terwijl er ook nog eens Kruikenzeikers in de stoplichten opduiken

De speciale lichten met zeikend mannetje - elf sets in totaal - verschijnen sinds eind vorig jaar op diverse plekken in de stad. Het is een kunstproject van Marieke Vromans. 

De Spoorlaan blijft nog wel even het toneel van vernieuwing. Het gedeelte van de Stationsstraat tot Willem II-straat wordt nu onder handen genomen. Het voetpad wordt uitgevoerd in gele natuursteen, kabels en leidingen worden vervangen. De werkzaamheden zullen tot eind november duren. Tijdens fase drie, waarmee begin 2020 wordt gestart, gaat het deel tussen de Willem II-straat en de Heuvelring op de schop.

De komende drie jaar gaan heel veel straten (55 in totaal) in de binnenstad open. In circa 80 procent van de straten binnen de cityring moeten de gasleidingen van asbest en grijs gietijzer vervangen worden. Die operatie - voor Brabantse begrippen een uitzonderlijk grote operatie - moet voor december 2023 worden uitgevoerd. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

Update 16.48 uur: 
Tip van een lezer: 013 Infra is een handige site waar je updates krijgt over de 55 straten.