Beveiligers Lyon Jutte (voorgrond) en Jeroen van Helderen houden in de controlekamer op locatie Elisabeth met behulp van ruim zestig camera’s het ziekenhuis en de omgeving in de gaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Beveiligers Lyon Jutte (voorgrond) en Jeroen van Helderen houden in de controlekamer op locatie Elisabeth met behulp van ruim zestig camera’s het ziekenhuis en de omgeving in de gaten. © Jan van Eijndhoven

ETZ schroeft beveiliging op: ‘Agressie in het ziekenhuis neemt toe’

TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft het aantal beveiligers flink uitgebreid. Waren het er twee jaar geleden dertig, inmiddels zijn het er ruim veertig. Ook kreeg de Spoedeisende Hulp een toegangssluis als maatregel tegen de toenemende agressie.

Beveiligers in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) moesten afgelopen jaar ruim 250 keer optreden bij ruzies, agressie tegen personeel of andere incidenten. Zo hoog was het aantal nog nooit, zegt hoofd veiligheid Rowena Maas. Ze ziet de agressie in het ziekenhuis toenemen. Ter vergelijking: in 2017 kwamen beveiligers 220 keer in actie omdat situaties uit de hand liepen.