Volledig scherm
Het ETZ in Tilburg, locatie TweeSteden. © Hein Eikenaar/BD

ETZ: ‘Nog geen signalen dat personeel aan staking meedoet’

TILBURG - Het is nog niet bekend of medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis meedoen aan de landelijke staking op 20 november. ,,Tot op heden hebben wij daar geen signalen over gekregen", zegt een woordvoerder.

De staking dient volgens hem gemeld te worden omdat het ziekenhuis maatregelen moet nemen als personeel het werk neerlegt.  

De vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn kondigden donderdag aan dat een aantal ziekenhuizen op 20 november zijn deuren sluit voor niet-spoedeisende hulp. Zo willen de bonden druk zetten op werkgevers om een betere cao voor ziekenhuismedewerkers af te dwingen. Ze eisen onder meer betere afspraken over arbeids- en rusttijden en een structurele loonsverhoging van 5 procent voor 2019.

Komende tijd gaan de vakbonden met ziekenhuismedewerkers in de actiecomités in gesprek over hun deelname. Ze verwachten dat ongeveer veertig ziekenhuizen aan de staking meedoen. Onder de cao-ziekenhuizen vallen 200.000 werknemers van 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra. Academische ziekenhuizen vallen niet onder deze cao.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.