Het ETZ in Tilburg, locatie TweeSteden.
Volledig scherm
Het ETZ in Tilburg, locatie TweeSteden. © Hein Eikenaar/BD

ETZ: ‘Nog geen signalen dat personeel aan staking meedoet’

TILBURG - Het is nog niet bekend of medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis meedoen aan de landelijke staking op 20 november. ,,Tot op heden hebben wij daar geen signalen over gekregen", zegt een woordvoerder.

De staking dient volgens hem gemeld te worden omdat het ziekenhuis maatregelen moet nemen als personeel het werk neerlegt.  

De vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn kondigden donderdag aan dat een aantal ziekenhuizen op 20 november zijn deuren sluit voor niet-spoedeisende hulp. Zo willen de bonden druk zetten op werkgevers om een betere cao voor ziekenhuismedewerkers af te dwingen. Ze eisen onder meer betere afspraken over arbeids- en rusttijden en een structurele loonsverhoging van 5 procent voor 2019.

Komende tijd gaan de vakbonden met ziekenhuismedewerkers in de actiecomités in gesprek over hun deelname. Ze verwachten dat ongeveer veertig ziekenhuizen aan de staking meedoen. Onder de cao-ziekenhuizen vallen 200.000 werknemers van 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra. Academische ziekenhuizen vallen niet onder deze cao.