Volledig scherm
PREMIUM
Het betreffende viaduct over de Groenstraat. Voor de muurschildering wordt het linker oppervlak onder het viaduct gebruikt, met uitlopers naar de buitenzijde. Er wordt acrylverf gebruikt. © Google Street View

Esbeek wil viaduct versieren met muurschildering door artist in residence

ESBEEK - In veel Latijns-Amerikaanse landen zie je ze op elke straathoek, kleurrijk beschilderde muren ter ere van lokale bewoners, gemeenschappen of historische gebeurtenissen. Als het aan artist in residence Juliana Rios ligt, krijgt ook Esbeek binnenkort zo'n muraal. En wel onder het viaduct over de Groenstraat.

De Colombiaanse Rios verblijft sinds medio mei drie maanden in Esbeek, waar ze zich als buitenstaander laat inspireren door wat ze om zich heen ziet. Al na enkele dagen in Esbeek toonde de kunstenares zich onder de indruk van wat er in het dorp allemaal wordt bereikt door de hechte samenwerking tussen inwoners. Dat moet dan ook het thema worden van een grote muurschildering.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.