Volledig scherm
Erepenning Hilvarenbeek voor Louis van Sonderen. Loco-burgemeester Ted van de Loo heeft zojuist de gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. © Jeroen Verhelst

Erepenning gemeente Hilvarenbeek voor cultuurbewaker Louis van Sonderen

HILVARENBEEK - Louis van Sonderen (74) heeft zondagmiddag de erepenning van de gemeente Hilvarenbeek gekregen. Tijdens hetzelfde evenement ontving Samen op Koers de Jan Naaijkensring 2019. 

Beide bijzondere onderscheidingen werden uitgereikt door loco-burgemeester Ted van de Loo in cultureel centrum Elckerlyc. 

Louis van Sonderen zet zich al meer dan dertig jaar aaneengesloten in voor behoud van cultuur in gemeente Hilvarenbeek. Onder meer door bij diverse verenigingen rollen te vervullen als bestuurslid en voorzitter, fondsenwerver of spin in het web. Hij is een van de grote stimulators van cultuurbehoud, ook al omdat hij al vele jaren betrokken is bij de uitreiking van de cultuurprijs. 

Van carnaval tot openluchttoneel

En cultuur is dan in de ruimste zin van het woord uit te leggen. Zo was hij onder meer betrokken bij Stichting Beekse Carnaval de Pezerikken, Stichting Openluchttoneel Hilvarenbeek, hij was als acteur en fondsenwerver betrokken bij meerdere toneelproducties  en Van Sonderen is nog steeds Bestuurslid Vereniging Culturele Belangen Hilvarenbeek.

Ook voor de Jan Naaijkens Cultuurring heeft hij zich hard gemaakt. De lijst aan activiteiten is uitvoerig.  Voor al deze belangeloze inzet is Van Sonderen nu geëerd met de erepenning.