Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Eis 2,5 jaar cel tegen Tilburgse pedo-opa

BREDA - ,,Ik vind het vreselijk wat ik gedaan heb. Ik heb spijt, maar daar schiet niemand iets mee op. Dit is niet te vergeven. Nooit meer recht te zetten.” Het zijn de woorden van de Tilburgse Leonard V. (61) die bekende ontucht te hebben gepleegd met drie minderjarige kleindochters. Tegen hem is donderdag bij de rechtbank in Breda dertig maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

Om ervoor te zorgen dat hij niet nogmaals in de fout gaat, zou de man zich ook moeten laten behandelen, eiste officier van justitie Sanne Nicolaes. De man is verminderd toerekeningsvatbaar, doordat hij een pedofiele stoornis heeft en omdat hij last heeft met het leggen van contacten. Dat komt doordat hij vroeger geen liefde zou hebben gekregen, oordeelde een psycholoog.

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.