Efteling heeft vervanger voor 4D-film PandaDroom: Fabula

videoKAATSHEUVEL - Na zeventien jaar dezelfde film, vervangt de Efteling eind dit jaar de PandaDroom. De 4D-film wordt vervangen door Fabula, die - in tegenstelling tot de PandaDroom - niet in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds wordt gemaakt. 

De effecten in de bioscoopzaal blijven wel. Het zijn er in totaal tien, zoals water, geur en wind dat in het gezicht van de bezoekers wordt geblazen. De film duurt acht minuten, een stukje korter dan de PandaDroom. Volgens de Efteling zodat meer gasten de film kunnen zien. 

Het verhaal

Fabula wordt gemaakt door de makers van Wallace & Gromit, van Aardman Animations uit Groot-Brittannië, en gaat over een beer en een eekhoorn. 

De Efteling beschrijft het verhaal als volgt: ‘Het botert niet tussen de knorrige beer en de andere dieren, waarop Klaas Vaak besluit de beer een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten'. 

3,5 miljoen

De verbouwing kost de Efteling 3,5 miljoen euro, laat het attractiepark zelf weten. Naast een nieuwe film, met betere 3D-technieken, komt er ook een nieuw restaurant en een nieuwe souvenirwinkel. 

De nieuwe karakters uit de PandaDroom-film: een beer en een eekhoorn.
Volledig scherm
De nieuwe karakters uit de PandaDroom-film: een beer en een eekhoorn. © Efteling