Hennie van Schooten (met blauwe jas) geflankeerd door een van de reparateurs is tijdens de opening van de Speelgoedbank in gesprek met enkele genodigden, waaronder rector magnificus van de Tilburg University Wim van de Donk.
Volledig scherm
PREMIUM
Hennie van Schooten (met blauwe jas) geflankeerd door een van de reparateurs is tijdens de opening van de Speelgoedbank in gesprek met enkele genodigden, waaronder rector magnificus van de Tilburg University Wim van de Donk. © Johan Wouters/Pix4Profs

Eerste Tilburgse speelgoedbank, voor arme gezinnen: ‘Voor en door kinderen, het gaat om delen’

TILBURG - Achter de eerste Tilburgse Speelgoedbank schuilt meer dan het geven van speelgoed aan kinderen uit arme gezinnen. Het gaat om delen en solidariteit. ,,Er leven in Tilburg duizenden kinderen onder de armoedegrens.”

  1. Fijnere katers, frisser uit bed: kan het vroege stappen in Tilburg blijven? ‘Een megatoffe droom, maar...’
    PREMIUM

    Fijnere katers, frisser uit bed: kan het vroege stappen in Tilburg blijven? ‘Een megatoffe droom, maar...’

    TILBURG - Noodgedwongen duren de stapnachten in Tilburg nu tot middernacht. Katertechnisch een zegen voor de oudere stapper, kroegbazen vinden het wel relaxed zo (‘al mag het iets later’), net als de politie. Erin houden dan maar? Niet iedereen heeft behoefte aan een ‘kinderbedtijd’. En poppodium 013-directeur Frens Frijns breekt een lans voor ‘de magie van de nacht’.