Volledig scherm
Juliana Rios wordt artist in residence in Esbeek. © Juliana Rios

Eerste Esbeekse artist in residence zwaait uit met eindexpo en onthulling muurschildering

ESBEEK - Juliana Rios, de eerste artist in residence in Esbeek, opent op vrijdag 26 juli haar eindexpositie in voormalige basisschool De Wingerd. De expositie laat het werk zien dat de Colombiaanse kunstenares heeft gemaakt tijdens haar verblijf van drie maanden in Esbeek. 

Volledig scherm
De eindexpositie van Juliana Rios opent op 26 juli en duurt tot en met 4 augustus. © Artist in Residence Esbeek

De opening van de expositie is om 19.00 uur. Om 19.30 uur zal Rios wat vertellen over haar ervaringen in het dorp. Om 20.00 uur is er een gezamenlijke wandeling naar het viaduct over de Groenstraat, waar de muurschildering ‘Walking Together’ officieel zal worden onthuld. De tentoonstelling duurt tot en met zondag 4 augustus.

Juliana Rios is de eerste artist in residence die in de voetsporen mocht treden van Andreas Schotel. De Rotterdamse kunstenaar verbleef tussen 1924 en 1984 iedere zomer in zijn tuinhuisje in Esbeek, waar hij uitgebreid het plattelandsleven in de regio vastlegde. Esbeek wil voortaan ieder jaar een kunstenaar uitnodigen die als buitenstaander het dorpsleven vastlegt.

Volledig scherm
De Colombiaanse kunstenares Juliana Rios maakt momenteel een grote muurschildering onder het viaduct van de N269 over de Groenstraat in Esbeek. © Pix4Profs / Jules van Iperen
 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven urenlang afgesloten
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven urenlang afgesloten

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging