Een amfetaminelab (in dit geval in Baarle-Nassau, 2017) met de kenmerkende vaten. De kannen zijn een afspiegeling van de inhoud van de blauwe vaten: bovenop drijft een dun donker laagje amfetamine-olie, de rest is afval.
Volledig scherm
PREMIUM
Een amfetaminelab (in dit geval in Baarle-Nassau, 2017) met de kenmerkende vaten. De kannen zijn een afspiegeling van de inhoud van de blauwe vaten: bovenop drijft een dun donker laagje amfetamine-olie, de rest is afval. © Toby de Kort

Een amfetaminelab, wat is dat eigenlijk?

TILBURG - In zo’n driekwart van de aangetroffen drugslabs in de regio wordt amfetamine gemaakt. Zo ook in de twee labs in woonwagens aan de Tilburgse Rugdijk, waar de politie dinsdag op stuitte. Speed, zoals het in de volksmond heet, doet in Tilburg op straat zo’n 5 euro per gram.

  1. Een inkijkje in het geheime drugslab van de politie
    PREMIUM
    VIDEO

    Een inkijkje in het geheime drugslab van de politie

    Nu het festivalseizoen vorige week in gang is geschoten, breken ook de maanden waarin feestgangers zich nadrukkelijk laten verleiden door de lovedrugs: xtc en speed. Ondertussen bestrijdt de politie in Oost-Brabant harder dan ooit de productie ervan. In 2017 werden er twee keer zoveel drugslabs in deze regio opgerold als normaal. Maar hoe wordt die drugs gemaakt? En wat zijn de gevaren? Een inkijkje in het geheime drugslab van de politie.