Volledig scherm
Recreatiepark Droomgaard, Oostappen Groep, Kaatsheuvel. © Erik Van Hest / BD

Droomgaard verder in het nauw, Loon op Zand legt beslag op vakantiepark

KAATSHEUVEL - Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel mag geen eigendommen verkopen of veiligstellen, zolang het nog niet de eerder opgelegde dwangsom van bijna 5 ton aan de gemeente Loon op Zand heeft betaald. De rechtbank heeft de gemeente toestemming gegeven om conservatoir beslag te leggen op het vakantiepark. 

Vakantiepark Droomgaard, eigendom van de Oostappen Groep, kreeg de afgelopen maanden verschillende dwangsommen opgelegd wegens de illegale huisvesting van arbeidsimmigranten. De dwangsommen liepen op tot het maximum bedrag van 482.400 euro, maar de gemeente heeft dat geld nog niet ontvangen. Omdat de betalingstermijn inmiddels is afgelopen, is de gemeente een invorderingsprocedure gestart. Loon op Zand heeft de rechter verzocht om de Oostappen Groep tot betaling te dwingen.

Deze procedure kan enkele maanden duren. Om te voorkomen dat het vakantiepark ondertussen spullen van waarde van de hand doet, heeft de gemeente dus per direct conservatoir beslag gelegd op de bezittingen. Burgemeester Hanne van Aart: ,,We zijn in onze communicatie naar de Oostappen Groep heel helder geweest. Als er niet wordt betaald, nemen wij de volgende juridische stap. Dat is wat we nu dus doen.”

Controles gaan door

Inmiddels voldoet Droomgaard weer aan de regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Per 1 maart is het park ook geen veiligheidsrisicogebied meer. De politie mag in het gebied dus niet meer preventief fouilleren. Volgens de gemeente blijven zowel politie als de gemeente Loon op Zand wel controles uitvoeren om de veiligheid en leefbaarheid op het park te garanderen.