Ariene Rietveld (arts infectieziektebestrijding GGD Hart van Brabant), Theo Weterings (burgemeester gemeente Tilburg) en Jean-Luc Murk (arts-microbioloog Elizabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ)) stonden in het Paleis-Raadhuis de pers te woord over de eerste bekende Nederlandse coronapatient.
Volledig scherm
PREMIUM
Ariene Rietveld (arts infectieziektebestrijding GGD Hart van Brabant), Theo Weterings (burgemeester gemeente Tilburg) en Jean-Luc Murk (arts-microbioloog Elizabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ)) stonden in het Paleis-Raadhuis de pers te woord over de eerste bekende Nederlandse coronapatient. © ANP

Drie weken corona in Brabant: van ‘geen paniek’ tot inmiddels 76 overleden patiënten in Nederland

Het voelt misschien al veel langer, maar het is vandaag precies drie weken geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd gemeld. We kwamen moe en een beetje hoestend uit de carnaval en ‘het‘ voelde nog ver weg. Tot minister Bruno Bruins op donderdagavond 27 februari een briefje kreeg: een eerste coronabesmetting, in Loon op Zand. 

De man lag in het ziekenhuis ETZ in Tilburg. We wisten wel dat er iets aan zat te komen, maar hadden nog geen idee waar het naar toe zou gaan. Niet dat we dat nu goed weten, maar er is in de tussentijd een hoop gebeurd. Een kleine terugblik, door de bril van nu.