In een live uitzending van Lovo, de lokale omroep van Oisterwijk, becommentariëren Carlo van Esch (PGB) en Anne Cristien Spekle (VVD) hun verkiezingsuitslag. Beide partijen bleven met 6 zetels de rest ver voor.
Volledig scherm
PREMIUM
In een live uitzending van Lovo, de lokale omroep van Oisterwijk, becommentariëren Carlo van Esch (PGB) en Anne Cristien Spekle (VVD) hun verkiezingsuitslag. Beide partijen bleven met 6 zetels de rest ver voor. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Dreigt Carlo van Esch de Pyrrhus van Oisterwijk te worden? VVD kan PGB buitenspel zetten

ANALYSEOISTERWIJK - De zege op de Romeinen kostte de Griekse koning Pyrrhus zoveel kruim dat hij vreesde voor zijn bestaan. Heeft Carlo van Esch met zijn PGB woensdagavond in de nieuwe gemeente Oisterwijk ook zo'n pyrrusoverwinning behaald?

  1. PGB is de grootste in Oisterwijk, maar grote winnaar is de VVD die van 4 naar 6 gemeenteraadszetels stijgt

    PGB is de grootste in Oisterwijk, maar grote winnaar is de VVD die van 4 naar 6 gemeente­raads­ze­tels stijgt

    OISTERWIJK/HAAREN - Partij Gemeente Belangen (PGB) heeft het meest aantal stemmen gekregen in Oisterwijk. Daarmee mogen ze 6 zetels in gaan nemen in de gemeenteraad vanaf januari. Grote winnaar van de herverdelingsverkiezingen is de VVD. Die krijgt ook 6 zetels en had er 4. Nieuwkomer D66 krijgt 2 zetels en de andere nieuwkomer lijkt niet voorbij de kiesdrempel te komen. WIJ! van Stefanie Vulders komt niet in de raad.