Volledig scherm
Voorzitter Koen Wouters (L) van de Dorpsquiz Berkel-Enschot kan lachen: voor de vijfde editie heeft een recordaantal teams ingeschreven © Rudolf Robben

Dorpsquiz Berkel-Enschot viert eerste ‘jubileum’ met meer teams en meer nieuws

BERKEL-ENSCHOT - In het korte bestaan van de Dorpsquiz Berkel-Enschot wordt zowat elk jaar een record gevestigd. Dit jaar in het aantal teams: meer dan 100.

Het evenement ontstond vijf jaar geleden omdat een groep mensen vond dat er een evenement moest komen met dezelfde saamhorigheid als op het dorpsfeest bij het 800-850 jarig bestaan van Berkel-Enschot. Dorpsquiz-voorzitter Koen Wouters: ,,Vooral het feest in de tent na afloop van de quiz is een succes." 

Indeling feesttent

Het werd ook een gevaarlijk succes: twee jaar geleden konden niet alle deelnemers de feesttent in omdat deze te klein was. ,,Samen met de KPJ, die in hetzelfde weekend Kraanpop organiseert, is de indeling van de tent veranderd. Er kunnen nu maximaal 2000 mensen in." Dat het feest zo'n succes is, laat zich eenvoudig verklaren aldus Wouters. ,,Het is een weerzien van vrienden en bekenden." 

‘Jubileumeditie’

De 'jubileumeditie’ kent wel een aantal nieuwe elementen. ,,Voor het eerst kunnen deelnemers ook zonder team inschrijven. Wij stellen daar vervolgens een team van samen." De quiz kent wel minder vragen, zodat deze helemaal te maken is en iedereen evenveel punten kan scoren. Daarnaast mogen de teams een goed doel dat binding heeft met het dorp aandragen. Wouters: ,,Op de avond zelf loten we uit alle inzendingen twee teams uit wiens goede doel een cheque krijgt van 500 euro."