Volledig scherm
PREMIUM
Tilburgse student Youri Hoogewoning. © Foto via Youri Hoogewoning.

Door Youri (19) uit Tilburg sturen tienduizenden studenten Tikkies naar Mark Rutte: ‘Wij zijn de dupe van mislukt experiment’

TILBURG - Het begon als een grap. Hoogstens vijfduizend medestanders had hij verwacht, vooral vrienden en bekenden. Maar inmiddels hebben al bijna 50.000 studenten aangegeven dat ze Mark Rutte een Tikkie gaan sturen van hun studieschuld. Allemaal op initiatief van de Tilburgse student Youri Hoogewoning. De VVD reageerde woensdagmiddag op de ludieke actie.

Hoogewoning klinkt een uur later nog een beetje beduusd als hij - tussen de lessen door - vertelt over zijn plan. De student aan Fontys Hogescholen in Tilburg zette vorige week het Facebook-evenement Massaal Tikkies naar Mark Rutte sturen met onze studieschuld op. ,,Want de studenten die na het studiejaar 2015/2016 zijn begonnen aan een opleiding, zijn de dupe van het mislukte leenstelsel-experiment.”

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.