Volledig scherm
Berkdijk Bloemen, tegenover het station van Oisterwijk, is failliet verklaard. © Google Streetview

Doek valt voor Berkdijk Bloemen in Tilburg en Oisterwijk: faillissement voor familiebedrijf

OISTERWIJK - De bloemenwinkels van Berkdijk in Oisterwijk en Tilburg zijn failliet verklaard. De vestiging tegenover het station in Oisterwijk is al gesloten. De zaak aan de Berkdijksestraat in Tilburg is voorlopig nog wel open.

Berkdijk Bloemen is een ruim 60 jaar oud familiebedrijf. Erica Tilemans is als derde generatie de huidige eigenaresse.  

Het bedrijf presenteert zich op de eigen site als ‘dé vakbloemist voor bedrijven en particulieren in Tilburg en omstreken'. Ook op woonaccessoires heeft Berkdijk zich toegelegd.

De Gouden Leeuw

In haar woonplaats Oisterwijk opende Tilemans in 2013 een tweede vestiging op de hoek van de Spoorlaan en de Stationstraat. Het pand, ook bekend als De Gouden Leeuw, had daarvoor vijf jaar leeg gestaan. 

Of er van een doorstart sprake kan zijn, is niet duidelijk. De partner van Tilemans verwijst voor meer informatie door naar de curator, die echter niet bereikbaar is.

Volledig scherm
Berkdijk Bloemen aan de Berkdijksestraat in Tilburg © Google Streetview
  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.