Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit de historische optocht tijdens Diessen 1625 in 1995. In het midden de eregasten burgemeester Reinders (donkerblauw overhemd) en rechts naast hem Commissaris van de Koningin Van der Harten, vóór het voormalige gemeentehuis van Diessen in de Willibrordusstraat. © Collectie Fotostichting Diessen

Diessen 1650 gaat weer voor een echt Diessens feestje in 2020

DIESSEN - De dorpskernen Diessen, Haghorst en Baarschot kleuren volgend jaar blauw-geel voor de viering van 1650 jaar Diessen. De jaarlijkse evenementen sluiten aan bij het thema en in september 2020 is er een feestweekend op de Gildeweide. Want de voormalige gemeente Diessen mag dan niet meer zelfstandig zijn, een feestje bouwen kunnen ze er nog steeds.

Volledig scherm
Het logo van de stichting Diessen 1650 © Stichting Diessen 1650

Een kwart eeuw geleden stond Diessen op z’n kop. Het was destijds 1625 jaar geleden dat er in de geschiedenisboeken voor het eerst melding werd gemaakt van ‘Deusone’, en dat werd gevierd met een spectaculair feestweekend waar vandaag de dag nog steeds over gesproken wordt. ,,De ene helft van het dorp was vrijwilliger en de andere helft kwam kijken, een geweldig feest”, zegt Diessenaar Emile Gimbrère. ,,Maar het was ook het laatste feestje voor de herindeling. Kort daarna werd Diessen bij de gemeente Hilvarenbeek gevoegd.”

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.