De politie was woensdag ook alert in Moergestel, omdat ook daar activisten waren gespot.
Volledig scherm
De politie was woensdag ook alert in Moergestel, omdat ook daar activisten waren gespot. © De Kort Media/Toby de Kort

Dierenactivisten gespot in Gilze: ‘Waarschijnlijk alleen om te provoceren’

GILZE - Dierenactivisten van actiegroep Meat the Victims zouden woensdag in Gilze zijn neergestreken. Op social media verschenen meldingen dat de activisten waren gesignaleerd, zoals op de facebookpagina van Agrarisch Verweer Inspecteert Nieuws (A-vin).

,,Er zijn activisten gespot in een winkel", meldt Hans Ubbink, een van de oprichters van A-vin, dat zich inzet voor het verspreiden van juiste, niet-eenzijdige informatie over de Nederlandse veehouderij. ,,Er liepen mensen met tassen waarop Meat the Victims stond, in een winkel. Ze liepen ook rond bij een melkveehouder in Gilze. De politie is ernaartoe gegaan, maar er is verder niets gebeurd. Na een tijdje zijn ze ook weer vertrokken.” 

Provoceren

Ubbink denkt dat de actievoerders met hun aanwezigheid wilden provoceren.  ,,Wij willen boeren erop wijzen dat ze alert moeten zijn en de staldeuren gesloten moeten houden", verklaart hij de oproep op Facebook. ,,De activisten hebben immers aangekondigd dat er meer gaat gebeuren.”

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de politie na de melding vanuit Gilze ter plaatse is gegaan, maar dat zij daar geen activisten aantrof. 

Moergestel

Ook in het buitengebied van Moergestel en Biest-Houtakker werden woensdag dierenactivisten gespot. Ze droegen shirt met de opdruk ‘Meat the Victims’. Het zou gaan om dezelfde activisten die maandag een stal bezetten in Boxtel. De politie kwam naar het gebied om te controleren, maar hoefde niet in actie te komen.

Bezetting Boxtel

Activisten van actiegroep Meat the Victims vielen maandag een stal binnen in Boxtel. Na een bezetting die tien uren duurde, haalde de politie om 22.00 uur met behulp van de Mobiele Eenheid (ME) de bezetters naar buiten.

Lees alles over de bezetting van de stal in Boxtel in het dossier.