Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt voorgoed gedaan met de Muizenstad op de kermis: exploitanten vrezen voor dierenactivisten in de tent. © Jan van Eijndhoven

Dierenactiviste verbaasd over opdoeken Muizenstad: ‘Ging het met de bio-industrie maar net zo makkelijk’

TILBURG - ,,Ik plaats een door iemand anders gemaakt filmpje op twitter en een kermisattractie met dieren houdt er meteen mee op. Ging het met de bio-industrie maar zo makkelijk.”

Met die woorden geeft dierenactiviste Karen Soeters er blijk van het opdoeken van de Muizenstad maar een vreemd verhaal te vinden. Maar in Friesland blijft exploitant Wobbe Nieborg bij het besluit dat hij twee weken geleden nam op de kermis in Tilburg. Het is dan gedaan met de ruim zestig jaar oude kermisfolklore. ,,Ik moet het niet hebben dat die dierenactivisten bij ons in de tent stennis gaan schoppen terwijl er kinderen bij zijn.”

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).