Volledig scherm
Edith Raaijmakers (l) en Maartje Huggers, beiden moeder van een kind met beperkingen, vallen elkaar in de armen als ze horen dat ze de Zorginnovatieprijs Midden- en West-Brabant en Zeeland hebben gewonnen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Deze twee Tilburgse moeders winnen Regionale Zorginnovatieprijs

TILBURG/ROOSENDAAL - Edith Raaijmakers en Maartje Huggers uit Tilburg hebben de Regionale Zorginnovatieprijs gewonnen met hun website Gwoon Handig. 

Gwoon Handig is een webshop-platform voor zorgverleners en hun klanten. Het idee is ontstaan uit hun eigen moeizame virtuele speurtochten door zorgland die ze als moeder van een kind met beperkingen maakten.  De vrouwen toonden zich verrast en ‘superblij’ met de prijs die tevens een ticket is naar de landelijke finale in maart. 

‘Vanuit onze ervaring iets handigs bedacht’

,,We waren al verbaasd over onze nominatie omdat wij niet vanuit onze professie, maar vanuit onze eigen ervaring iets bedachten. We willen zorgondernemers beter vindbaar maken, ook via social media waarlangs we mensen willen doorsluizen naar onze site.”

Naast technologische innovatie ook sociale innovatie

Juist dat ‘sociale’ aan de zorginnovatie beviel de jury, bleek dinsdagavond tijdens de verkiezing in Roosendaal waarop niet alleen genomineerden, maar ook andere zorgvernieuwers presentaties gaven. Behalve op haalbaarheid en mate van vernieuwing werd ook gelet op toekomstbestendigheid van de innovaties.   

Op dit moment zijn er zo'n 100 zorgaanbieders bij Gwoon Handig aangesloten. Het streven is dat eind dit jaar zo'n 300 instellingen en ondernemers op terrein van zorg zijn aangesloten. Dat getal is nodig om rendabel te kunnen zijn. Op de site staan geen zorgproducten, alleen zorgondernemers op diverse terreinen.   

De Zorginnovatieprijs komt uit de koker van het Care Innovation Center, CrossCare, SEAS2Grow (Europese Unie) en Anders Werken in de Zorg. 

Volledig scherm
De mobiele snoezle tent trok aardig wat aandacht tijdens het zogeheten Pitch-event dat rond de Zorginnovatieprijs was georganiseerd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer
  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.