In het hoofdgebouw van het Duvelhok wil eigenaar Dokvast een restaurant vestigen. Op het voorplein is een terras gedacht. Maar B en W van Tilburg zeggen nee.
Volledig scherm
PREMIUM
In het hoofdgebouw van het Duvelhok wil eigenaar Dokvast een restaurant vestigen. Op het voorplein is een terras gedacht. Maar B en W van Tilburg zeggen nee. © Pix4Profs / Joris Buijs

Deur is dicht voor restaurant in Duvelhok, aanvraag Dokvast afgewezen

TILBURG - Er komt geen restaurant in de voormalige textielfabriek Duvelhok. De eigenaar van het monumentale pand, Dokvast uit Oisterwijk, krijgt er van het Tilburgse stadsbestuur geen toestemming voor. ,,De deur voor deze aanvraag is dicht”, zegt wethouder Bas van der Pol (D66, ruimte).

  1. Agent moet scooterrijder paar keer slaan zodat hij stopt met bijten: ‘die controle vond ik discriminatie’
    PREMIUM

    Agent moet scooterrij­der paar keer slaan zodat hij stopt met bijten: ‘die controle vond ik discrimina­tie’

    TILBURG/BREDA - Spugen, trappen, schelden en bijten. En alleen maar omdat F.A. (21) werd aangehouden op zijn scooter voor een controle in Tilburg. Hij beet eerst in de onderarm van een agent, later beet hij zo hard in de vinger van iemand van het arrestatieteam dat die een paar keer op het hoofd van de verdachte moest slaan zodat hij los zou laten. ,,Ik heb me erover verbaasd hoe u tekeer bent gegaan. Alleen omdat u werd gecontroleerd", spreekt de politierechter hem toe.