Volledig scherm
Ruud Geerts © Collectie Ruud Geerts

De feest-dj maakt een boekje over de vervuilde aarde

TILBURG -  Ruud Geerts (61) draaide als dj Rudie Kuul op duizenden feesten en festivals in het land. Dat vrolijke kreeg in de loop der jaren gezelschap van grote bezorgdheid. De Tilburger maakt zich in toenemende mate druk over het milieu en de vervuilde aarde. Dat verwoordt hij  in het boekje ‘Arme aarde’. 

In het boekje komen planeten bij elkaar tijdens het periodieke Inter Planetair Overleg. Het enige vergaderpunt is de aarde. De planeet voelt zich belabberd en dat is het gevolg van menselijke gedrag: oorlogen, milieuvervuiling. ,,Asociaal gedrag”, veroordelen andere planeten de opstelling van de mens. In het boekje wordt vanaf afstand, vanuit de ruimte, naar de aarde gekeken.

Machtsvertoon

In zestig pagina's wordt uiteengezet dat de mens er een potje van maakt. Technische vooruitgang leidt niet tot een schoner milieu, maar tot nog meer smerigheid, machtsvertoon en ongelijkheid. De planeten besluiten dat de aarde nog één kans krijgt, als er niets veranderd wacht de meest zware straf. Dat zou het einde betekenen.  

Aarde begraven

Geerts gaat zijn boekje deze vrijdag, vrijdag  de dertiende,  presenteren in het parkje bij Factorium. Om 14 uur gaat hij daar een aangetaste wereldbol begraven.