Uitsnede uit video van Samen Top.
Volledig scherm
Uitsnede uit video van Samen Top. © Uitsnede uit video van Samen Top.

Dagbesteding in Dongen brengt toppers samen in hartverwarmende video: ‘Tranen in mijn ogen’

DONGEN/WASPIK - Het zijn momenteel voor iedereen vreemde tijden. Maar voor de cliënten van Samen Top wellicht nog nét wat meer. De Brabantse dagbesteding bedacht daarom een oplossing. ,,Om alle toppers toch even met elkaar te verbinden in deze gekke periode.”

De ‘toppers’ van de Dongense dagbesteding werken normaal elke dag samen op verschillende werkplekken in Dongen en Waspik. Nu zitten ze ineens thuis, want net als iedereen moeten ook zij deze dagen binnenblijven. Hoe anders dan normaal: Samen Top werkt samen met ruim dertig bedrijven in de omgeving om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.

Guus Meeuwis

Werk dat nu wegvalt, zag ook Samen Top. ,,Van elke dag samen ploeteren op de werkplekken naar thuiszitten en jezelf moeten vermaken. Samen Top bedacht een oplossing om alle toppers toch even met elkaar te verbinden in deze gekke periode: een prachtige en hartverwarmende samenzang op Brabant van Guus Meeuwis.”

De video werd binnen een paar uur al honderden keren bekeken en ontroerd tientallen kijkers. Zij spreken van ‘hartverwarmende’ en ‘stoere’ beelden. ,,Met tranen in mijn ogen zitten kijken. Zo ver weg maar even zo dichtbij”, reageert iemand. Een ander: ,,Dit maakt de dag toch weer een stuk beter. Dikke langeafstandsknuffel van mij!”