Volledig scherm
PREMIUM
Haghorst. © Erik van Hest / BD

Coöperatie Haghorst maakt even pas op plaats met plannen nieuw schoolgebouw

HAGHORST - De plannen van de bedrijven Reyrink en Roozen van Hoppe om uit de kern Haghorst weg te trekken, zijn voor de dorpscoöperatie reden om even pas op de plaats te maken met de plannen voor een nieuwe school en ontmoetingscentrum. Eind dit jaar moet er een knoop worden doorgehakt: verder met de ontwikkeling of afwachten.

De dorpscoöperatie in Haghorst onderzoekt sinds vorig jaar de mogelijkheden voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in het dorp. Ontmoetingszaal d’n Deel, basisschool St. Jozef en de gymzaal zijn allemaal sterk verouderd en de coöperatie ziet daar graag een breed complex voor in de plaats komen. Volgens de gemeente is ook een opknapbeurt van de huidige school nog een optie, maar in Haghorst leeft sterk het sentiment dat na de investeringen in voorzieningen in andere kernen, nu Haghorst aan de beurt is. 

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.