Volledig scherm
PREMIUM
Haghorst. © Erik van Hest / BD

Coöperatie Haghorst maakt even pas op plaats met plannen nieuw schoolgebouw

HAGHORST - De plannen van de bedrijven Reyrink en Roozen van Hoppe om uit de kern Haghorst weg te trekken, zijn voor de dorpscoöperatie reden om even pas op de plaats te maken met de plannen voor een nieuwe school en ontmoetingscentrum. Eind dit jaar moet er een knoop worden doorgehakt: verder met de ontwikkeling of afwachten.

De dorpscoöperatie in Haghorst onderzoekt sinds vorig jaar de mogelijkheden voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum in het dorp. Ontmoetingszaal d’n Deel, basisschool St. Jozef en de gymzaal zijn allemaal sterk verouderd en de coöperatie ziet daar graag een breed complex voor in de plaats komen. Volgens de gemeente is ook een opknapbeurt van de huidige school nog een optie, maar in Haghorst leeft sterk het sentiment dat na de investeringen in voorzieningen in andere kernen, nu Haghorst aan de beurt is. 

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.