Volledig scherm
Chaos in de Korhoenstraat in Tilburg op 5 december 2018. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Celstraffen voor zware knokpartij in Tilburgse Korhoenstraat

BREDA – De rechtbank in Breda heeft dinsdag celstraffen en een taakstraf uitgedeeld aan drie mannen die betrokken waren bij de zware knokpartij tussen twee families in Tilburg, vorig jaar op 5 december.

Na de matpartij was het een complete chaos in en rond twee huizen in de Korhoenstraat. Auto’s waren kapot, vrijwel alle ruiten van een woning waren ingeslagen en er lagen bakstenen en een scooter op straat. De politie heeft de straat de hele nacht bewaakt. Het zou zijn gegaan om een uitbarsting van een vete tussen families die al langer met elkaar in de clinch liggen.

Een man van 34 kreeg de hoogste straf: 360 dagen cel, waarvan 138 voorwaardelijk. Daardoor hoeft hij niet meer terug de gevangenis in. Hij sloeg erop los met een honkbalknuppel. Een man die met de zwengel van een zonnescherm sloeg krijgt behalve 67 dagen voorwaardelijk cel ook nog een taakstraf van 120 uur. De laatste betrokkene moet vanwege rake vuistslagen twee weken de cel in.

  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.