Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Celstraf geëist tegen dronken man die in Tilburg oudere vrouw schepte en doorreed: ‘Haar leven is verwoest’

BREDA - Een 60-jarige Tilburger was dronken toen hij op 30 december een vrouw omver reed op de kruising van de Berkdijksestraat en de Rene Norenburgstraat. Hij stopte niet en reed door. Tegen hem is vrijdag bij de rechtbank in Breda twaalf maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Ook zou hij drie jaar niet mogen rijden.

,,Hij heeft haar leven verwoest”, las de dochter van de bejaarde vrouw vrijdag voor in de rechtbank in Breda. De bejaarde vrouw raakte zwaargewond bij het ongeluk. Ze had een sleutelbeenbreuk en een gebroken knie en kuitbeen. Ze had moeten worden geopereerd, maar dat ging niet vanwege hartproblemen. Als gevolg van het ongeluk zal haar been altijd scheef blijven staan. Autorijden kan ze niet meer. Ze is daardoor afhankelijk van een scootmobiel. ,,Maar daarin durft ze niet over straat, dat voelt voor haar niet veilig op straat”, vertelde haar dochter emotioneel.

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”