Volledig scherm
Prins Knet en stichtingsvoorzitter Patrick Dewez bij een inzamelbox. © KruikenTV

Carnavalskleren over? Lever ze in Tilburg in voor mensen met een kleine beurs

TILBURG - Carnavalskleren die je toch niet meer draagt? Doneer ze, zodat ze terecht komen bij minder draagkrachtigen. De Carnavalsstichting Tilburg heeft daar deze week speciale inzamelboxen voor neergezet. De Quiet Community zorgt voor de verdeling.

De kledingboxen staan verdeeld over de stad in wijkcentra, basisscholen en bij Dutch Workwear. Mogelijk komen er nog enkele bij, meldt de stichting. Tijdens het Proefblaoze zaterdag staat er ook een in de tent op het Piusplein. 

,,We willen dat alle inwoners van Kruikenstad samen carnaval kunnen vieren. Ook de Kruiken en Kruikinnen die minder te besteden hebben” licht stichtingsvoorzitter Patrick Dewez de actie toe. De inzameling duurt tot en met woensdag 19 februari. 

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.