Volledig scherm
Het gebied aan de Vaartlaan. © Google Streetview

Buurman verliest rechtszaak tegen bouw zes villa’s aan Vaartlaan Tilburg

DEN HAAG/TILBURG - Een bewoner van de Middelgraaf in de Tilburgse wijk De Blaak is vergeefs naar de Raad van State gestapt om de bouw tegen te houden van zes villa’s achter zijn tuin. Woensdag verklaarde de Raad van State zijn beroep tegen het bestemmingsplan Blaak-Oost Vaartlaan ongegrond.

Chumon Bakker, die zelf een grote achtertuin heeft, vindt dat de kavels waarop de nieuwe woningen komen veel te klein zijn. Volgebouwde percelen passen niet in de omgeving, zegt hij. De Tilburger vreest ook dat de zes woningen een voorbode zijn voor meer woningbouw. De bouwkavels zijn afgesplitst van enkele achtertuinen. Projectontwikkelaar Kleijngeld Ontwikkeling gaat ze bouwen. 

De Raad van State is het niet met Bakker eens dat de kavels te klein zijn. Dat de andere percelen in de buurt zeer omvangrijk zijn wil niet zeggen dat deze zes niet passend zijn in de omgeving, zegt de Raad van State. Verder vindt het rechtscollege dat van ongewenste precedentwerking geen sprake kan zijn omdat andere woningbouwprojecten alleen kunnen als er een nieuw bestemmingsplan wordt gemaakt. 

  1. Hilvarenbeek haakt niet aan bij samenwerking Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlakken met schilder’
    PREMIUM

    Hilvaren­beek haakt niet aan bij samenwer­king Van Gogh Nationaal Park, ‘Geen raakvlak­ken met schilder’

    HILVARENBEEK - Hilvarenbeek heeft bedankt voor het aanbod om deel te nemen aan een samenwerking met Van Gogh Nationaal Park. Een stuurgroep waarin de provincie, gemeenten en waterschappen zijn vertegenwoordigd, wil een nieuwe status voor het Nationaal Park verwerven, maar Hilvarenbeek heeft laten weten dat de gemeente te weinig binding heeft met de wereldberoemde kunstschilder.