Kunstenares Roxanne Nesbitt in haar atelier bij haar keramieken geluidsinstrumenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Roxanne Nesbitt in haar atelier bij haar keramieken geluidsinstrumenten. © Pix4Profs/Jan Stads

Buitenlandse kunstenaars in quarantaine in Oisterwijk: ‘Veilig, maar soms ook best stressvol’

OISTERWIJK - Het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk heeft ‘artists-in-residence’ uit de hele wereld. Hoewel de kunstenaars er in alle rust kunnen werken, is er in deze coronatijd ook onrust. ,,Vrijwillig in quarantaine is best leuk, anders is het als het een verplichting wordt.”

,,Nee, misschien moet je hem nu even niks vragen”, zegt Ranti Tjan, doelend op een man in blauwe overall die bezig is met een bakoven. ,,Zijn werk gaat nu de oven in. Dat had eigenlijk gisteren al moeten gebeuren, maar we hadden een softwareprobleempje. Er zit veel spanning op, dus is hij nu een beetje aangebrand.”

 1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
  PREMIUM

  Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

  TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.
 2. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
  PREMIUM

  Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

  KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.