Volledig scherm
De brug aan de Oisterwijksebaan. © Google Streetview

Brug Oisterwijksebaan Tilburg 5 weken dicht voor herstelwerkzaamheden

TILBURG - Rijkswaterstaat voert herstelwerkzaamheden uit aan de brug aan de Oisterwijksebaan in Tilburg. Tijdens deze werkzaamheden is de oversteek van de brug in beide richtingen tijdelijk afgesloten van 19 oktober tot 25 november.

Het bewegingsmechanisme van de brug is toe aan vervanging. Daarnaast zorgt passerend verkeer momenteel voor geluidsoverlast als gevolg van diverse gebreken aan het houten rijdek, geeft SPIE Nederland aan. Dit bedrijf gaat de herstelwerkzaamheden uitvoeren. 

Telescoopkraan

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de brug worden gedemonteerd met behulp van een telescoopkraan op de vaste wal. ,,De brug wordt per schip afgevoerd naar de werkplaats. Daar voorzien we de brug van een nieuw aandrijfmechanisme en vervangen we het houten brugdek door een composiet brugdek. Nadat de brug is afgevoerd werken we op de middenpijler aan de pijlerconstructie en draaikrans. Als de onderhoudswerkzaamheden gereed zijn wordt de brug weer gemonteerd met behulp van een telescoopkraan", schrijft SPIE in haar persbericht.

Omleidingsroute 

De kruising Hoevensekanaaldijk met Oisterwijksebaan na de ingang van het terrein FC Tilburg is tijdens de werkzaamheden van de brug gestremd. Er geldt dan een omleidingsroute. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Ook vaarweg gestremd

Tijdens de montage en demontage werkzaamheden van de brug is het Wilhelminakanaal ook gestremd. Dit is voor de demontage van zaterdag 19 oktober 6.00 uur tot 18.00 uur en de montage van zaterdag 23 november 6.00 uur tot maandag 25 november 6.00 uur. Tijdens deze specifieke werkzaamheden is er geen vaarverkeer mogelijk bij de brug.

Informatieavond

SPIE houdt woensdag 18 september om 19.00 uur een informatieavond over de werkzaamheden bij Cafée Zomerlust aan de Oisterwijksebaan 15.