Paul Depla
Volledig scherm
Paul Depla © Lighthouse studio

Bredase burgemeester Paul Depla nieuwe voorzitter Raad van Toezicht bij Het Zuidelijk Toneel in Tilburg

TILBURG - Paul Depla, burgemeester van Breda, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Hij volgt Ruud Vreeman op die de afgelopen zeven jaar die rol vervulde. 

Depla studeerde sociologie en politicologie en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op een studie naar de vernieuwing van de lokale democratie. Hij  was eerder wethouder in Nijmegen en burgemeester van Heerlen. Het Zuidelijk Toneel ziet in Depla  een ervaren, betrokken en verbindende bestuurder.

Verbinden

,,Kunst en cultuur bieden bij uitstek gelegenheid tot ontmoeten” aldus Paul Depla.  ,,Of het nu gaat om een grootschalig dancefeest of een tête-à-tête in het theater, kunst en cultuur verbindt mensen. Je ontmoet andersdenkenden waarmee je in gesprek gaat en die je gedachten prikkelen. Zo brengt kunst mensen bij elkaar. Het Zuidelijk Toneel is daar een prachtig voorbeeld van.”

Het Zuidelijk Toneel maakt theater en richt zich op Nederland met een bijzondere aandacht voor de eigen regio: Noord-Brabant. Sinds 2010 is HZT gevestigd in Tilburg. Artistiek leider Piet Menu bouwt samen met een groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen aan een open en veelkleurig theaterhuis. Wat HZT en deze makers bindt is de drang om met het publiek in dialoog te gaan.