De geslaagden van het bijzondere project bij De Rooi Pannen vieren een diplomafeestje: links vooraan met groene hoofddoek staat Nima Abdulahi, schuin voor haar Nujoud Assaf.
Volledig scherm
PREMIUM
De geslaagden van het bijzondere project bij De Rooi Pannen vieren een diplomafeestje: links vooraan met groene hoofddoek staat Nima Abdulahi, schuin voor haar Nujoud Assaf. © Thea van BlitterswijkGevlucht uit een ander land, klaargestoomd voor de horeca: ‘We kunnen koken, maar nu hebben we een diploma’

TILBURG - Ze vormden een opvallend klasje tussen de andere studenten op De Rooi Pannen: achttien vrouwen ‘op leeftijd’ die er hun horeca-opleiding volgden. Met een diploma op zak zwaaien ze af in de hoop makkelijker een baan te vinden.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.