Bart van Dijck moest uitwijken voor ‘dronken crimineel’: Al bijna 28 jaar kwellen de vragen

videoBERKEL-ENSCHOT - In de eerste uren van het jaar 1991 reed de 20-jarige Bart van Dijck uit Berkel-Enschot zich dood tegen een boom. Hij moest uitwijken voor een ‘dronken crimineel’. Maar justitie besloot de vervolging te staken. Bijna 28 jaar later doet dat nog steeds pijn.

Op zijn 78e zit Frank van Dijck niet meer te wachten op de heropening van het onderzoek naar de dood van zijn zoon Bart. Maar zijn gevorderde leeftijd verhindert de reeds lang gepensioneerde criminoloog niet om zich ook nu nog boos maken over de manier waarop justitie de zaak van zijn op 1 januari 1991 verongelukte zoon ‘verprutste’. En dus schreef Van Dijck vorige maand een uiterst venijnige brief toen hij uit de krant vernam dat de voltallige leiding van het Openbaar Ministerie in West-Brabant de laan uit was gestuurd.

  1. Jong gezin raakt rijtjeshuis kwijt na verwoestende brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop
    video

    Jong gezin raakt rijtjes­huis kwijt na verwoesten­de brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop

    TILBURG - Een grote, uitslaande brand heeft donderdagavond een rijtjeswoning aan de Sibeliusstraat in Tilburg voor een groot deel verwoest. De bewoonster kon zich met haar kinderen (16 en 9) op tijd in veiligheid brengen en stond op straat toe te kijken hoe de vlammen uit het dak van haar woning sloegen. Haar buren moesten eveneens hun woning verlaten vanwege hevige rookschade.