De architecten Sidney van Well (links) en Jan Couwenberg bij de locatie Burgerijpad. Op de achtergrond de appartementen aan de Noordhoekring (links) en de brandweerkazerne (rechts). ,,Een spannend en intenstief proces.”
Volledig scherm
PREMIUM
De architecten Sidney van Well (links) en Jan Couwenberg bij de locatie Burgerijpad. Op de achtergrond de appartementen aan de Noordhoekring (links) en de brandweerkazerne (rechts). ,,Een spannend en intenstief proces.” © Jan van Eijndhoven

Bouwplan bij binnenstad Tilburg: dit ben ik, dit zijn wij

‘Een rijk, sympathiek bouwplan'. Zo karakteriseert de Omgevingscommissie het blok van 17 woningen dat, tegen de Tilburgse binnenstad, gaat verrijzen aan het Burgerijpad. ,,Het kan best dat we nog naar elkaar toegroeien.”

Het oogt straks op het eerste gezicht vermoedelijk als een appartementenblok. Bij nadere beschouwing echter zijn het 17 eigenzinnige woningen. ‘Dit ben ik, dit zijn wij', zo karakteriseert Endry van Velzen het u-vormige project  dat vanaf de zomer van 2020 in collectief particulier opdrachtgeverschap verrijst aan het Burgerijpad.