Mountainbikers moeten er dit paasweekend goed op letten dat ze
Volledig scherm
Mountainbikers moeten er dit paasweekend goed op letten dat ze © Ron Magielse het fotoburo

Bospad en landweg niet op voorhand dicht in de regio: mountainbikers zijn wel gewaarschuwd

TILBURG - Binnen de Veiligheidsregio is besloten om dit paasweekend niet op voorhand bospaden en landwegen af te sluiten. Ook de gemeenten in Midden-Brabant laten weten dat van afsluitingen geen sprake is.

Daaraan koppelt de woordvoerster van de Veiligheidsregio wel de uitdrukkelijke waarschuwing dat mountainbikers in de natuur een bekeuring van 390 euro kunnen krijgen, als zij zich niet aan de voorschriften houden. 

,,Het liefst hebben we dat iedereen gewoon thuis blijft. Maar ga je toch met anderen op de fiets de bossen in, dan moet je niet alleen anderhalve meter van elkaar verwijderd blijven, maar er ook voor zorgen dat wandelaars afstand kunnen houden.” Naar motorrijders in het buitengebied gaat dezelfde vermaning uit.

Quote

Het liefst hebben we dat iedereen gewoon thuis blijft

Irma Galama (Veiligheidsregio)

Ook Natuurmonumenten waarschuwt wielrenners niet in compacte groepen de natuur in te trekken: ‘De natuur is niet afgesloten. Belangrijk blijft dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt en drukke plekken en tijden vermijdt.’

Mocht dit weekend blijken dat het ergens te druk wordt, dan kan alsnog besloten worden een bospad of landweg af te sluiten. Politie en buitengewone opsporingsambtenaren houden dat in de gaten.